..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

March 25, 2013

Jom ke Padang Besar, Perlis

Salam,

Jom, hari ni saya bawa 'berjalan-jalan' di Padang Besar (Padang Besaq ikut loghat utara hehe) .


Apa yang ada di Padang Besar?


Macam biasala, kalau nak dapatkan harga murah kenalah bermulut manis a.k.a pandai tawar menawar dalam loghat utara. Lagi bagus kalau pandai kecek Siam. Kalau tak salah saya, majoriti peniaga sini asal dari seberang sana.


Gambar-gambar ni cuma menggambarkan kurang 10 peratus daripada barang-barang yang dijual di sini. Cheq malas nak snap gambar cam tourist :P .


Setiap kali saya balik kampung, Padang Besar adalah salah satu destinasi wajib untuk diziarah. Tapi walaupun selalu pergi, saya bukanlah kaki shopping cadar, periuk belanga, baju-baju mahupun brooch. Barang wajib saya beli cuma bepang, asam dan kacang tumbuk.. Hahaha..Sila google sendiri untuk maklumat lanjut :P

22 comments:

  1. Assalamualaikum zira...bestnya kalau dapat pi sana...:)

    ReplyDelete
  2. bilalah nak datang padang besar ni...
    geram tengok....

    ReplyDelete
  3. wah...banyaknya yang boleh di-shoppingkan...

    ReplyDelete
  4. Waaahhhhh..
    Nampak macam dah teratur lah kat situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..ni ms org x ramai..kalau x, sesak jgk..

      Delete
  5. lama x pergi tapi kalau pergi blouse n baju tidur anak2 jd pilihan hati akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..sy pn kak..ade gak bli blouse n bju tidur..tp sbb agk selalu pg, rs pattern bju tu sama je .. ;p

      Delete
  6. salam kunjungan kembali...bestnya padang besaq..lama dah x pi..

    ReplyDelete
  7. oo camni ke padang besra.. saya xpnh g lagi sana.. tingin gak nak g.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm ni la..1 hari nnt blh p intan.. :)

      Delete
  8. Padang besar ni kena lepas dari post pengawal tuh eks, pernah g, tapi dok before masuk sempadan tu jer hihihi, kena cari org kampung kat sana kut, baru tau camna nk g

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah..kena lalu post pengawal dulu..sy pn xpnh pg belah siam..sama je kot..sbb belah cni pn, cm org sana gak jual..

      Delete
  9. Replies
    1. a ah..lg mnarik kalau pndai tawar, dpt murah..hehe

      Delete
  10. remy dah pi tahun lepas...memang best shopping kat sini.......

    ReplyDelete
  11. ish..bestnyer.. Saya biasa kalau balik kampung husband, kami gi Rantau Panjang.. suka beli toto.. hihihi.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ..sy xpnh pg lg Rntau Pjg..tp org kata, lbh krg sama ngn Pdg Besaq kan..

      Delete

♥ Thank you for dropping by..will be 'visiting' you soon ♥

☺ Salam Ukhuwah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...