..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

October 4, 2011

..Nanti jin jilat...

"Teacher, tolong ikat plastik ni, nanti masuk angin", kata Arif (bukan nama sebenar) sambil menunjukkan plastik kuih berisi donat.

"Arif, kuih donat ni takkan masuk angin walaupun plastiknya terbuka..lain la keropok baru masuk angin",balas cikgu sambil mengikat plastik kuih tersebut.

"Tapi teacher, nanti jin jilat kalau makanan terdedah", terang Arif.

"Haa, jin jilat???", cikgu diam tak terkata.



Jin macam ni ke??? :P
Grafik: arthursclipart.org/

21 comments:

  1. tapi memang betul pun , semua makanan , tandas dan tong sampah elok ditutup ..

    ReplyDelete
  2. cikgu tu mesti pening kepala,...

    ReplyDelete
  3. iye ke? saya pun baru tahu.. hihihi.. apa pun semua bekas makanan patut d tutup kan

    ReplyDelete
  4. @Gen2Merah

    sy pn bru tau ha3...mmg mknn wajib d ttp, tp part kne jilat jin tu mmg sy x pnh dgr ..

    ReplyDelete
  5. @Zul Fattah

    bdk umo 7 thn fatah..mmg mcm2 perangai lawak dorang hehe...

    ReplyDelete
  6. @Kancil 8349

    pening tu x la, tp terkedu sekejap hehe...

    ReplyDelete
  7. 1st time dengar tu mcm tu...erk! betol ke kak zira? (tanya cikgu balik) heheh

    ReplyDelete
  8. @nuwairani ismail

    serius akak xtau nani...kalau kne 'jilat' dek lalat tu maybe btl ha3...kalau jin yg jilat mmg akak xpnh dgr...

    ReplyDelete
  9. Zira...bukan makanan jer tau ...kalau buang air tak tutp kepala pun nanti syaitan ambil bahan buangan letak atas kepala ...

    ReplyDelete
  10. @Suzie

    a,ah btl tu kak...nk msk toilet mst ttp kepala...kalau takkkkk, sendiri mau ingt la heeheheh....

    ReplyDelete
  11. Betul, kalau makanan terdedah atas meja, syaitan jilat. Kita makan bekas jilat dia. Eeee... ustaz masa ngaji yang ajor. Ingat sampai sekrang. :)

    ReplyDelete
  12. baiknyer teacher...kesayangan la ni kan

    ReplyDelete
  13. @Yati

    berkat ilmu ustaz tu ajor...smpai skrg k.yati ingt ye... :)

    ReplyDelete
  14. @faiez

    bdk2 faiez...zip bekas pensel sangkut pn teacher gak yg nk kne setelkan :P...

    ReplyDelete
  15. ha ah la zira,mmg 1st time dgr jin jilat ni..hmm..tp bagus jugak pemikiran mcm tu,nnt makanan dia semua terpelihara ehehee

    ReplyDelete
  16. oooo, ni 1st time sy dgr..tu yg terkejut tu.. :P

    ReplyDelete

♥ Thank you for dropping by..will be 'visiting' you soon ♥

☺ Salam Ukhuwah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...