..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

August 24, 2014

Dah lama rupanya...

Assalamualaikum...

Wahhh, dah 7 bulan tak update blog ni rupanya. Last melawat sini bulan Januari hari tu. Macam - macam hal yang berlaku sepanjang 7 bulan ni. Dulu single, sekarang berdua, insyaAllah nanti bertiga pulak. ;p 




::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

January 14, 2014

Tips Banjir | Selamatkan dokumen dengan Tupperware

Salam,
Hari ni sebagai seorang yang pernah mangsa banjir, saya nak kongsikan tips untuk menyelamatkan dokumen penting ketika banjir.
 
*Kepada pengumpul Tupperware :
Anda boleh menyelamatkan dokumen penting dengan menyimpannya di dalam Tupperware anda. InsyaAllah kalis air dan air pun tak dapat masuk ke dalam Tupperware. So dokumen anda tak basah.

Petua ni dikongsikan oleh sepupu saya dan sebagai seorang anak pengumpul Tupperware, saya percaya petua ni. Sebabnya semua Tupperware mak saya yang bertutup masa tenggelam dalam air memang tak masuk air. Setitik air pun tak masuk ke dalam Tupperware. Tapi pastikan Tupperware bukan TIPUware sebab TIPUware memang menakung air. Waaaa, seksa nak cuci air busuk dalam tu. Mana yang rasa teruk tu memang tak cuci dah. 'Kumpul' dalam tong sampah terus hehehe.

Ni baru sikit.Huhuhu

# Boleh cuba tapi kalau tak berkesan jangan salahkan saya tau. 


:::All About Our Handmade:::


::Abadikan kenangan::

December 14, 2013

..dah rosak..

Assalamualaikum,

Salah satu kerosakan yang berlaku akibat banjir. Waaa sedihnyaaaa. Habis rosak photobook saya.
 

# ......



::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

December 10, 2013

Sungai Isap | Rumah dalam sungai..

Salam,
Kembali bersiaran selepas ditenggelami air.. 

Macam ni la keadaan rumah kami pada 4 Disember 2013, lebih kurang pada 10:00 a.m. Banjir kali ni lebih teruk dari banjir yang kami alami pada 2001. 
Sekali tengok macam rumah kami ni dibina dalam sungai daaaa...kereta pun tenggelam. Nampak bumbung je. Motor toksah cakap la. Tak nampak bayang terus. 




Nenek saya cakap, orang tua - tua percaya kejadian macam ni berlaku dalam kitaran 12 tahun. Sebelum ni banjir ni berlaku tahun 2001. Selepas 12 tahun, 2013. Akan datang , mungkin 2025, Wallahualam. Rahsia ALLAH kita tak tau. Itu cuma cakap - cakap orang tua - tua.

Source : FB


Source : FB

# penat wehhh.. dah beberapa hari dok mencuci dan membersihkan tinggalan banjir..huhuhu..



:::All About Our Handmade:::

December 2, 2013

NOV | Blogger suka menaip ..

Sekarang dah bulan Disember..

Jom kita tengok blogger mana yang suka menaip kat blog ni sepanjang bulan November. Dipersilakan untuk ke blog mereka. Semuanya tak makan orang tau hehehe..


Pha Is
memetlenggeng
Sofinah Lamudin
harumankasehvee
intanfirdaus247
Nurfaezah Abdullah

# Terima kasih 



:::All About Our Handmade:::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...