..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

October 4, 2015

DIY Bib Baby

Assalamualaikum dan Salam Jerebu 1 Malaysia..

Hari ni cuaca still berjerebu. Sekolah - sekolah kat Malaysia pun kebanyakannya diarahkan tutup esok dan lusa. Jerebu macam ni nak keluar berjalan - jalan pun tak de mood. Berkurung je dalam rumah.

Jom hari ni nak tunjuk hasil berkurung dalam rumah hehe. Tadaaa..bib baby. Teruja nak buat bib ni sebab mybaby dah start makan solid food. Gigih umi buat bib ni. Bib ni guna kain cotton je. Rasanya umi kena letak batting bagi lebih efisien untuk serap air. Lagi satu saiz pun nak kena buat besar sikit. Mybaby pakai bib ni macam nak tercekik je. Hehe saiz comel sangat. Untuk newborn boleh la kot. Takpe, nanti kita try lagi.



::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

September 30, 2015

Beli Mini Photobook RM 5

Salam,

Hari ni terjebak lagi..TERbeli mini photobook. Tapi murah je hehe. RM 5.30 termasuk gst. Asyik mengumpul voucher photobook je. Projeknya tak juga siap. Bila nak mula ni...


Sesiapa yang berkenan boleh cek kat link bawah ni. New member pun boleh beli photobook murah.




::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

September 23, 2015

DIY Mask Jerebu

Assalamualaikum..

Musim jerebu dah datang. Tiap - tiap tahun rasanya, selain dari musim hujan, musim jerebu pun macam dah jadi musim yang wajib singgah kat Malaysia. Tapi Alhamdulillah, rasanya tempat tinggal saya hanya terkena tempias jerebu. 

Bila musim jerebu, tokey MAsk pun tersenyum. ALHAMDULILLAH rezeki hihi. Kat FB pun rata - rata saya nampak orang dok post face mask yang dijahit sendiri. Saya pun terjebak sama hihi. Terus google cara jahit mask. Tak rumit sangat. Kejap je dah siap. Tadaaaaa..

Model tak berbayar sedang menggayakan mask hihihi

Saya jahit untuk suka-suka je. Tak bercadang pun nak pakai face mask ni kat luar. Actually saya pun tak tau sejauh mana keberkesanan face mask saya ni nak tapis partikel jerebu tu hihihi. Malas nak buat research sebab macam saya bagitau tadi, saya jahit face mask ni untuk suka-suka je.

 


::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

September 15, 2015

AIRPAK sesat | Shopping barang LittleWhiz

Alhamdulillah sampai jugak barang yang saya order dari LittleWhiz. Walaupun servis agak lambat sebab courier Airpak tersesat. Nasib baik saya call. Ada ke patut depa cakap Cherating tu dalam area Kemaman. Memang tak jumpa la cari hihi. Apa - apa pun TQ Airpak sebab selamat hantar barang saya.


Sape nak order barang baby pun boleh cek website ni:
::: Jom Shopping Barang Baby :::

Nanti saya tunjuk apa ada dalam kotak tu hihi..




::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

September 10, 2015

BananaNA...

Di kelas Tahun 1...


Amirul  : BananaNA..

***************************
Fakhrul : BananaNA..

***************************
Amsyar : BananaNA..

***************************
Arif        : BananaNA..

***************************


Adoilaa stress teacher gini..sorang - sorang bila tanya jawab BananaNA. Kuat sungguh pengaruh TV. Rasanya BananaNA tu channel kartun kat tv.




::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...