..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

March 21, 2016

Kangkung Goreng MIL | Menu Istimewa Anniversary

Assalamualaikum..

Hari ni nak tempek menu istimewa sempena anniversary hihi..

Kangkung goreng versi mak mertua.

Resepi nanti saya update hihi..anakanda memanggil dah tu..

::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

March 18, 2016

Happy Birthday Aki & Una | Beg Crochet Tokma

ASSALAMUALAIKUM..

Hari ni ter'rajin' nak update blog. Aki ngan MyBaby Husna berkongsi bulan kelahiran..bulan Mac. Tahun ni aki celebrate birthday dengan Husna. Tiap- tiap tahun kami tak buat sambutan birthday besar-besaran. Biasanya beli kek dan keluar makan 1 family. Tahun ni pun macam tu jugak.

Kek dari Secret Recipe..kek favourite sepanjang zaman ni hihi..


Malamnya kami dinner di Ana Ikan Bakar Petai.


Beg crochet ni hadiah dari Tokma..Tq Tokma..

Selamat ulangtahun yang ke 61 untuk aki dan yang pertama untuk husna..Sayang Selalu.







::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

March 17, 2016

Busymat Husna

Assalamualaikum..
Dah lama blog ni tak berupdate. Macamlah tuannya ni busy sangat hihi. Jom hari ni saya nak tayang busymat myBaby hasil keras tangan ummi hihi. Busymat ni nampak cam senang, tapi leceh. Saya buat simple je, Counting Mat.

Busymat ni saya guna felt, button kiut. Actually myBaby tak pandai pun mengira lagi. Dia suka cabut nombor- nombor tu pastu gigit.

Kalau ikutkan hati, malas dah nak buat busymat ni. Tapi ada kawan minta buatkan untuk baby dia huhuhu. InsyaAllah, cuma tak tau la bila boleh siap. MyBaby punya busymat pun 2 bulan baru siap hahaha..

Saya ada buat tutorial yang tak seberapa untuk buat busymat ni. Boleh tengok kat fb: My Mahabbah. Bolehlah sesiapa yang nak try buat sendiri. Otai2 tak yah la tengok hihi. Ummi amatur je ; p..

MyBaby tengah teruja tengok busymat dia.



::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

October 4, 2015

DIY Bib Baby

Assalamualaikum dan Salam Jerebu 1 Malaysia..

Hari ni cuaca still berjerebu. Sekolah - sekolah kat Malaysia pun kebanyakannya diarahkan tutup esok dan lusa. Jerebu macam ni nak keluar berjalan - jalan pun tak de mood. Berkurung je dalam rumah.

Jom hari ni nak tunjuk hasil berkurung dalam rumah hehe. Tadaaa..bib baby. Teruja nak buat bib ni sebab mybaby dah start makan solid food. Gigih umi buat bib ni. Bib ni guna kain cotton je. Rasanya umi kena letak batting bagi lebih efisien untuk serap air. Lagi satu saiz pun nak kena buat besar sikit. Mybaby pakai bib ni macam nak tercekik je. Hehe saiz comel sangat. Untuk newborn boleh la kot. Takpe, nanti kita try lagi.



::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::

September 30, 2015

Beli Mini Photobook RM 5

Salam,

Hari ni terjebak lagi..TERbeli mini photobook. Tapi murah je hehe. RM 5.30 termasuk gst. Asyik mengumpul voucher photobook je. Projeknya tak juga siap. Bila nak mula ni...


Sesiapa yang berkenan boleh cek kat link bawah ni. New member pun boleh beli photobook murah.




::: Photo Book:::

::: Jom Shopping Barang Baby :::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...