..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

December 12, 2014

Set tilam kekabu baby

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, semalam saya berjaya menyiapkan satu set tilam kekabu bersama bantal. Sebelum ni , set bantal je siap. Semalam gigih siapkan tilam.


Ni set tilam saya. Kebas jari nak jahit bagi tilam tu jadi timbul - timbul macam tu.

Lepas ni misi menjahit sarung bantal dan tilam pulak. Nak kena seru mood rajin dulu hehe.




::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

December 3, 2014

Giveaway kerusiburok: Ole-Ole Phuket

hai semua blogger! 

seperti yang korang semua maklum, kerusiburok akan bercuti ke Phuket awal Disember ni (baca entri kerusiburok ke : PHUKET (intro)

jadi, kerusiburok bercadang nak bagi ole-ole dari Phuket kepada blogger2 sekalian.

bermula 25 Nove 2014 hingga 3 Dec 2014
KLIK banner di atas untuk sertai.

OLE-OLE utama akan diberi kepada 3 pemenang bertuah. 
tapi kalau ramai yang join segmen giveaway ni, 
saya akan tambah 7 lagi ole-ole untuk blogger bertuah! 
hehehe

3 x Ole-Ole Utama = T-shirt kenangan dari Phuket
(sebab tu conduct giveaway awal-awal, nanti pemenang boleh dapat saiz baju yang betul hehe)


JOM SERTAI! Mana tahu korang bertuah! Klik Banner kat atas tu ye untuk syarat yang simple :)


jom join ramai-ramai. ajak blogger lain sekali yer! 
di samping bersegmen, boleh jugak kita berblogwalking dan berkenalan! hehehe

babai.




::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

GIVEAWAY BY KAMEQ DEANNA

Salam,
Jom kita join giveaway ni...senang je nak join ..


Klik SINI untuk join..



::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

December 1, 2014

Set bantal kekabu baby | TQ Geng Jahit

Salam,

Hari tu saya ada cerita pasal saya jahit sarung kekabu kan. Hari ni saya nak tunjuk hasilnya setelah saya masukkan kekabu. Taraaaa.....


2 bantal baby, 1 bantal sederhana dan 2 bolster. Tilam tak siap lagi..hehe..Kekabu tu saya beli RM 18 untuk 3kg.
Terima kasih kat Geng Jahit ( group yang saya join kat fb) sebab banyak kongsi ilmu menjahit. Bila tengok kawan - kawan Geng Jahit post hasil jahit, hati pun teruja nak hasilkan 'sesuatu' even diri ni tak sehebat diorang. Terima kasih Geng Jahit.

# set bantal tu bukan untuk dijual..;p



::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

November 30, 2014

Crochet | For baby girls

Salam,

Jom hari ni saya belanja tengok gambar hasil kerja tangan mak saya. Dah lama saya tak kongsi kat sini.


Semua ni tempahan dari kawan - kawan. Mak saya suka mengait sejak pencen ni. Kalau ade yang teringin nak cuci mata, boleh la search page Happy Crochet kat facebook.


# rajin betul update blog sejak cuti sekolah ni .. ;p


::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...