..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

November 26, 2014

Sarung kekabu

Salam,
Lama dah tak bersiaran kat sini. Hari ni nak tunjuk sarung kekabu untuk set tilam baby. Kiranya ni adalah projek pertama untuk cuti sekolah 2014 ni hehe.

Saya tak pernah buat set tilam kekabu ni. Baru nak cuba- cuba. Saya guna kain belacu yang saya beli kat Jakel. 


Saya beli kain belacu 3 meter. Dapatla jahit 1 sarung kekabu untuk tilam, 2 bantal baby, 1 bantal sederhana dan 2 bantal peluk. Tapi kain ni ada lebih lagi. Kalau rajin , boleh la tambal bantal lagi ;p..


# misi sumbat kekabu pulak...hehe


::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

October 12, 2014

Nak duit dari Pixajoy tak?

Salam,

Hari ni nak bercerita pasal kelebihan join affiliates Pixajoy. Saya dah berjaya cashout untuk kali yang pertama. Boleh refer kat SINI. Kalau orang yang jenis rajin promote mesti lagi masyukkk. Tapi malangnya saya bukan spesis tu hehe. Nak cashout kali ke 2 tak lepas lagi ni ;P ..


Features & Benefits
Why should you become a Joy Affiliate?

Free To JoinFree To Join
No joining fee and takes only a minute to sign up.
Sign-Up BonusSign-Up Bonus 
RM10 sign-up bonus. Join now and receive yours right away.
Low Payout RateLow Payout Rate
Enjoy a low minimum payout threshold of RM50. Once you have earned RM50 you can claim your earnings.
We'll bank it into the Bank Account of your choice.
Honest and Reliable PayoutHonest and Reliable Payout
Your claimed earnings will be banked into your Bank Account within 10 working days.
Personal Joy Affiliate AccountPersonal Joy Affiliate Account
You will have real-time statistic reports on traffic, clicks, sales and also make your earnings claims.
Ready-Made Banners & Text LinksReady-Made Banners & Text Links
We provide an up-to-date selection of banners and text links of all our latest promotions.
Banner Placements Almost AnywhereBanner Placements Almost Anywhere
All types of websites are welcome to join! (No adult and illegal sites though, please).
You can use banners and/or text links anywhere on your website(s), blog(s), personal page and even in emails.
1 Year Cookie Period1 Year Cookie Period For Sign Up
Extended cookie session period to track sign-ups of customers referred by you.
Lifetime Purchase TrackingLifetime Purchase Tracking
After your referred customer signs up, even if he/she only makes his/her first order after 5 years, you will still be entitled to the referral earnings.


Berminat tak?.. Kalau berminat boleh sign up FREE je kat banner ni:

August 24, 2014

Dah lama rupanya...

Assalamualaikum...

Wahhh, dah 7 bulan tak update blog ni rupanya. Last melawat sini bulan Januari hari tu. Macam - macam hal yang berlaku sepanjang 7 bulan ni. Dulu single, sekarang berdua, insyaAllah nanti bertiga pulak. ;p 




::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

January 14, 2014

Tips Banjir | Selamatkan dokumen dengan Tupperware

Salam,
Hari ni sebagai seorang yang pernah mangsa banjir, saya nak kongsikan tips untuk menyelamatkan dokumen penting ketika banjir.
 
*Kepada pengumpul Tupperware :
Anda boleh menyelamatkan dokumen penting dengan menyimpannya di dalam Tupperware anda. InsyaAllah kalis air dan air pun tak dapat masuk ke dalam Tupperware. So dokumen anda tak basah.

Petua ni dikongsikan oleh sepupu saya dan sebagai seorang anak pengumpul Tupperware, saya percaya petua ni. Sebabnya semua Tupperware mak saya yang bertutup masa tenggelam dalam air memang tak masuk air. Setitik air pun tak masuk ke dalam Tupperware. Tapi pastikan Tupperware bukan TIPUware sebab TIPUware memang menakung air. Waaaa, seksa nak cuci air busuk dalam tu. Mana yang rasa teruk tu memang tak cuci dah. 'Kumpul' dalam tong sampah terus hehehe.

Ni baru sikit.Huhuhu

# Boleh cuba tapi kalau tak berkesan jangan salahkan saya tau. 


:::All About Our Handmade:::


::Abadikan kenangan::

December 14, 2013

..dah rosak..

Assalamualaikum,

Salah satu kerosakan yang berlaku akibat banjir. Waaa sedihnyaaaa. Habis rosak photobook saya.
 

# ......



::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...