..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

October 12, 2014

Nak duit dari Pixajoy tak?

Salam,

Hari ni nak bercerita pasal kelebihan join affiliates Pixajoy. Saya dah berjaya cashout untuk kali yang pertama. Boleh refer kat SINI. Kalau orang yang jenis rajin promote mesti lagi masyukkk. Tapi malangnya saya bukan spesis tu hehe. Nak cashout kali ke 2 tak lepas lagi ni ;P ..


Features & Benefits
Why should you become a Joy Affiliate?

Free To JoinFree To Join
No joining fee and takes only a minute to sign up.
Sign-Up BonusSign-Up Bonus 
RM10 sign-up bonus. Join now and receive yours right away.
Low Payout RateLow Payout Rate
Enjoy a low minimum payout threshold of RM50. Once you have earned RM50 you can claim your earnings.
We'll bank it into the Bank Account of your choice.
Honest and Reliable PayoutHonest and Reliable Payout
Your claimed earnings will be banked into your Bank Account within 10 working days.
Personal Joy Affiliate AccountPersonal Joy Affiliate Account
You will have real-time statistic reports on traffic, clicks, sales and also make your earnings claims.
Ready-Made Banners & Text LinksReady-Made Banners & Text Links
We provide an up-to-date selection of banners and text links of all our latest promotions.
Banner Placements Almost AnywhereBanner Placements Almost Anywhere
All types of websites are welcome to join! (No adult and illegal sites though, please).
You can use banners and/or text links anywhere on your website(s), blog(s), personal page and even in emails.
1 Year Cookie Period1 Year Cookie Period For Sign Up
Extended cookie session period to track sign-ups of customers referred by you.
Lifetime Purchase TrackingLifetime Purchase Tracking
After your referred customer signs up, even if he/she only makes his/her first order after 5 years, you will still be entitled to the referral earnings.


Berminat tak?.. Kalau berminat boleh sign up FREE je kat banner ni:

August 24, 2014

Dah lama rupanya...

Assalamualaikum...

Wahhh, dah 7 bulan tak update blog ni rupanya. Last melawat sini bulan Januari hari tu. Macam - macam hal yang berlaku sepanjang 7 bulan ni. Dulu single, sekarang berdua, insyaAllah nanti bertiga pulak. ;p 




::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

January 14, 2014

Tips Banjir | Selamatkan dokumen dengan Tupperware

Salam,
Hari ni sebagai seorang yang pernah mangsa banjir, saya nak kongsikan tips untuk menyelamatkan dokumen penting ketika banjir.
 
*Kepada pengumpul Tupperware :
Anda boleh menyelamatkan dokumen penting dengan menyimpannya di dalam Tupperware anda. InsyaAllah kalis air dan air pun tak dapat masuk ke dalam Tupperware. So dokumen anda tak basah.

Petua ni dikongsikan oleh sepupu saya dan sebagai seorang anak pengumpul Tupperware, saya percaya petua ni. Sebabnya semua Tupperware mak saya yang bertutup masa tenggelam dalam air memang tak masuk air. Setitik air pun tak masuk ke dalam Tupperware. Tapi pastikan Tupperware bukan TIPUware sebab TIPUware memang menakung air. Waaaa, seksa nak cuci air busuk dalam tu. Mana yang rasa teruk tu memang tak cuci dah. 'Kumpul' dalam tong sampah terus hehehe.

Ni baru sikit.Huhuhu

# Boleh cuba tapi kalau tak berkesan jangan salahkan saya tau. 


:::All About Our Handmade:::


::Abadikan kenangan::

December 14, 2013

..dah rosak..

Assalamualaikum,

Salah satu kerosakan yang berlaku akibat banjir. Waaa sedihnyaaaa. Habis rosak photobook saya.
 

# ......



::: Photo Book:::

:::All About Our Handmade:::

December 10, 2013

Sungai Isap | Rumah dalam sungai..

Salam,
Kembali bersiaran selepas ditenggelami air.. 

Macam ni la keadaan rumah kami pada 4 Disember 2013, lebih kurang pada 10:00 a.m. Banjir kali ni lebih teruk dari banjir yang kami alami pada 2001. 
Sekali tengok macam rumah kami ni dibina dalam sungai daaaa...kereta pun tenggelam. Nampak bumbung je. Motor toksah cakap la. Tak nampak bayang terus. 




Nenek saya cakap, orang tua - tua percaya kejadian macam ni berlaku dalam kitaran 12 tahun. Sebelum ni banjir ni berlaku tahun 2001. Selepas 12 tahun, 2013. Akan datang , mungkin 2025, Wallahualam. Rahsia ALLAH kita tak tau. Itu cuma cakap - cakap orang tua - tua.

Source : FB


Source : FB

# penat wehhh.. dah beberapa hari dok mencuci dan membersihkan tinggalan banjir..huhuhu..



:::All About Our Handmade:::
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...