..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

March 29, 2017

Petua Ubati Batuk

BATUK!!

Dah beberapa hari diserang batuk terutamanya masa nak tidur malam. Seksa rasanya bila batuk. Nak tidur pun tak lena sebab asyik batuk. Sebab tak tahan sangat asyik batuk saya pun google cara - cara nak hilangkan batuk sebab saya ni jenis tak suka pergi klinik.
Hasil pencarian  saya, ada beberapa petua:

1) Kicap + limau nipis

2) Sunquick

Saya tak pasti pulak apa kaitan batuk dan benda masam. Sebab petua nak hilangkan batuk ni masam-masam.

Saya rasa tak lalu pulak nak makan kicap + limau nipis. So saya nak try petua ke-2. Malangnya sunquick pulak dah expired hihihi. Kat rumah ni memang kalau beli sunquick, tak pernah habis. Sebab takde orang nak minum. Pikir punya pikir, malam-malam buta ni malas nak pergi kedai, so kat rumah saya memang ada stok Pati Delima Gulsan(memang masam), so saya pun try la. Alhamdulillah, memang mujarab. Terus boleh tidur dengan lena sampai ke pagi.

Saya tak jual ye. Boleh cari kat kedai-kedai.


Boleh try at your own risk hihi. Maybe yang mujarab untuk saya tak semestinya berkesan untuk korang. Tapi tak salah untuk cuba.


::: Photo Book:::

No comments:

Post a Comment

♥ Thank you for dropping by..will be 'visiting' you soon ♥

☺ Salam Ukhuwah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...