..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

September 14, 2011

Pondan

"Teacher, kalau nak jadi pondan kena buat macam ni ke?" tanya Adam (bukan nama sebenar) sambil menarik bajunya sehingga nampak bahu..

Source:Google
Aku rasa dia nak buat macam ni..

Aku apa lagi, sambil jegilkan biji mata aku ni terus bagi ceramah free versi nasihat kat dia...Takut gak kalau tesalah asuhan...


Gambar pinjam

22 comments:

  1. tak pernah kita dengar binatang nak tukar jantinanya sendiri...yg ada tetap dengan jantan dan betinanya.

    ReplyDelete
  2. @Santri T.P.I.N.I

    i2 la psl..manusia yg ada akal pulak yg lebih teruk dr spesis yg xde otak...

    ReplyDelete
  3. zaman anak2 sekarang lebih mencabar dari yg dulu...tugas semakin getir....

    to my blog - Acapsuur (>,<)

    ReplyDelete
  4. Allahhuakbar....tak tahu mana budak-budak ni belajar kan ...nak cakap karang takut dia salah tafsir,samalah anak-anak ni kalau explain banyak2 nanti tak faham kalau tak xplain karang tak tahu pula...kena doa je banyak2

    ReplyDelete
  5. alamak bee .. hehe .. tk mo lah anak2 pikir nk jd gay .. bg ceramah tu tambah dgn hukum hakam Allah sekali bior dia takut ..

    ReplyDelete
  6. @asyrafNAKjadiLEBIHbaik

    betul tu..tp kalau ibu bapa n guru saling bekerjasama,insyaALLAH tugas nk mndidik ank2 makin mudah....

    ReplyDelete
  7. @Suzie

    dlm tv skrg, mcm2 ada kak...tapisan pn dh xbape telus...mcm2 bdk2 blh blaja kat tv, internet...

    ReplyDelete
  8. @Puanbee2

    itu la psl, nk takutkan diorg maybe sng..tp nk bg diorang faham tu yg pyh...

    ReplyDelete
  9. @nuwairani ismail
    2 la psl..tp rsnya bdk ni jus nk tau je..sbb tgk dr luaran, xde la nmpk ciri2 ke arah tu... :)

    ReplyDelete
  10. baguslah kak.. bagi dia sedar sikit .. takut nanti terjebak.. haha..

    p/s: roomate saya semester ni.. lembut kak.. huwaa.. x bestnye..

    ReplyDelete
  11. @Zul Fattah

    moga Fatah x terjebak..ada kenalan akak yg 'lelaki' b,tukar jd lembut sbb terjebak...nsb baik smpt kmbali ke pangkal jln...

    ..tp xsemua laki lembut tu jiwanya songsang...

    ReplyDelete
  12. mcm2 la kes pondan skang nie..kna blaja tuk bersyukur dgn apa yg ada..

    ReplyDelete
  13. wah..budak2 zaman sekarang..advance sungguh..jgn la si 'adam' tu bercita2 nk jd pondan..mintak jauh la

    ReplyDelete
  14. Sabor je la dengan budak-budak zaman sekarang. Kena nasihat. Dan betul cakap cikgu, ibabapa dan guru kena kerjasama.

    ReplyDelete
  15. @budak kacamata

    agaknye sbb ada byk kes kat media tu yg bdk ni curious..

    ReplyDelete
  16. @NoEn

    x kot...stkt ni xde la nmpk ciri2 ke situ..sama2 la doa...

    ReplyDelete
  17. hahah..budak2 pun dah pandai.../salam kenal..;d

    ReplyDelete
  18. @Run Away

    mmg pn..diorg ni kdg2 t,lbh advance dr kita...

    salam ukhuwah...

    ReplyDelete

♥ Thank you for dropping by..will be 'visiting' you soon ♥

☺ Salam Ukhuwah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...