..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

September 13, 2011

Connected

Baru habis tengok movie Connected (2008) kat TV...Movie lama..Louis Koo jadi hero ..Cerita ni based on cerita Inggeris, Cellular...English Version ni pun aku dah tengok dulu-dulu..


Aku cuma nak highlight 1 part dalam cerita ni..Part ibu (Barbie Hsu) ngan anaknya main teka teki..Aku rasa lawak la teka teki tu..tak pernah dengar....

1) Macam mana orang boleh gosok gigi dan bersiul dalam masa yang sama?
Sebab dia gosok gigi palsu


2) Sungai apa paling berat?
Sungai Besi


p/s: Boleh la main teka-teki ngan anak murid aku pas ni..hehe

13 comments:

  1. suka hero tu..cool..

    xoandai berteka teki..and malas nk pk jwpn tuk teka teki sbb kdg2 jwpn mcm xlogic pn ade..kuikui

    ReplyDelete
  2. suka teka teki tambah bab mengarut ....heheheheh

    anak-anak akak semua suka teka-teki kadang2 tak logik tapi layan jelah

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. haha.. sengal tol teka teki ni..
    ok.. cuba jwab teka teki saya ni..
    tahi apa 3 warna? hehe

    ReplyDelete
  5. Orang yang takde gigi pun boleh bersiul ya.. hehe.. Zul Fattah punya teka teki kat atas, Yati cuba ya. Tahi cicak yang sakit perut. Hehe..

    ReplyDelete
  6. @NoEn

    2 la psl..dr dulu lg minat kat hero ni hehe..

    ..ms kck2 dulu slalu gak main teka teki, tp skrg mcm Noen ckp la..mls nk pk jwpn hehe....

    ReplyDelete
  7. @Suzie

    pas ni akak blh la cuba teka teki ni kat anak2 akak..
    ..2 la, kdg2 sbb mgarut la sy mls nk pk kak...mne x nya, pnt2 pk, tp jwpn x msk akal lngsng... :P

    ReplyDelete
  8. @Zul Fattah

    ade ke fatah??...sblm akak jwb..ni nk tnya dulu, jwpn dia ni logik ke x logik??..

    ReplyDelete
  9. @Yati

    blh kan k.yati sbb org bersiul x guna gg kn...eh, sy pn knfius ni..:P

    ReplyDelete
  10. huhuh....kat dlm cerita tu ada sebut ke sg besi? mcm kt selangor je ada sg besi ni. heheh

    ReplyDelete
  11. @nuwairani ismail

    ada nani..tp akak rasa translator tu 'sesuaikan' soalan ngan keadaan kat Malaysia ni..maybe soalan asal hanya sesuai kat HK je kot :P...

    ReplyDelete

♥ Thank you for dropping by..will be 'visiting' you soon ♥

☺ Salam Ukhuwah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...