..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

May 14, 2011

Guru Malaysia.

Ni la lagu yang paling aku suka....dari zaman kecik - kecik dulu aku dah hafal lagu ni...masa cikgu - cikgu aku (termasuk mak & abah aku) nyanyi masa hari guru, aku ikut sekali...bagi aku, apa yang tersirat di sebalik lagu ni amat mendalam...


"Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara

Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan"

~INSYAALLAH~


Ni gambar kenangan masa aku praktikal kat SK Plaman Baki / Menaul...miss them so much....sweet memories yang takkan aku lupa sampai bila-bila...sebab kat sini la tempat mula - mula aku praktikkan ilmu perguruan aku yang tak seberapa ;) ...

Ni budak year 4...masa praktikal aku ngajar  diorang...sangat2 sporting masa lecturer aku datang observe  ha3...

Ni budak - budak year 6...tahun 2008...dah nak PMR tahun ni..

4 comments:

  1. Happy Teacher's Day in Advance

    ReplyDelete
  2. TQ..u too..happy Teacher's Day ... ;)

    ReplyDelete
  3. Selamat hari guru, cikgu! :)
    Manjanya anak-anak murid, kiss-kiss cikgu lagi.

    ReplyDelete
  4. TQ yati...tu gambr lama tu ,masa last day praktikum..aksi spontan hehe...

    ReplyDelete

♥ Thank you for dropping by..will be 'visiting' you soon ♥

☺ Salam Ukhuwah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...