..World of My Own..

"Sesuatu yang dikehendaki ALLAH pasti berlaku dan sesuatu yang tidak dikehendaki ALLAH pasti tidak akan berlaku."

November 27, 2012

Telok Cempedak , Kuantan

Assalamualaikum..

Siapa pernah jalan - jalan kat Telok Cempedak (TC) ?. Telok Cempedak ni famous kat Kuantan ni.  Malam - malam selalunya sesak ngan orang.  Ada yang berdating & jalan - jalan ngan family pun ramai.  Pernah sekali kitorang plan nak ambil angin malam kat sini, tapi tak jadi.  Terpaksa mengalah, jalan nak masuk TC jammed.  So malas la kitorang nak redah.  Baik balik rumah , tidur.. :D

Petang tadi kami jalan - jalan kat TC.  Saja nak meraikan budak yang baru habis SPM ni .

Muka bangga dah 'habis sekolah'.. 

TC ni tak jauh pun dari pusat bandar.  Rasanya tak sampai pun 15 minit (kalau jalan tak jammed & tak tersekat kat traffic light )


Selamat Datang ke KUANTAN



Ha tengok, dekat je kan.



Kalau nak parking kereta di kawasan yang Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) sediakan, kena bayar RM 2.00 per entry.  Nak parking kawasan luar pun boleh. Tak ada masalah.

Merenung keindahan ciptaanNYA.
 Walaupun keadaan cuaca sekarang tak menentu, tapi ada gak yang mandi manda kat sini.  Tapi diorang cuma mandi kat tepi je.  Tak ada la yang buat - buat berani ke tengah laut.

Kalau lapar, jangan risau..banyak gerai / kedai makan kat sini.  KFC, McD pun ada.  Kami makan kat Selera Warisan.  Budak habis SPM lapar :P .

Macam - macam ada.

Nasi goreng & Kuew teow tom yam

Jom layan gambar .  Sayang gambar tak ada bau. Kalau tak, boleh bau air laut.






Ramai juga orang datang sini untuk main layang - layang.  Maaflah, gambar tak clear.  Sebab guna handset je.
Layang - layang terbang tinggi.


Sebelum balik, jangan lupa beli souvenier.  Tapi saya tak beli pun sebab hari - hari pun boleh datang sini hehe.  Selain tu, ada juga perkhidmatan melukis potret.  Boleh buat potret kenangan di TC .

K, kalau mai Kuantan, jangan lupa singgah di Telok Cempedak tau.

10 comments:

  1. walau pun dekat, xpernah lagi pergi TC
    cam menarik jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai la NoEn..tp rsnya better p ms ari cerah..mlm2 xnmpk laut hehe..

      Delete
  2. assalamualaikum zira...seronoknya inilah tempat kenangan mama jumpa hubby dulu...

    skg dah berubah keadaan persekitarannya tapi laut n batu tepi laut tu jer yg x pernah berubah sama mcm dulu juga...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama,

      next annivesary mama celebrate la kt cni..sesekali mengimbau kenangan :P ..

      Delete
  3. tokkk.tokkkkk

    mana tuan umah..
    moga y baik2 bt kamu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D .. tuan rumah ada ni..baru balik dr kg..

      Delete
  4. cantiknya view...kancil belum pernah pergi lagi...insya Allah ada rezeki akan datang ke sana

    ReplyDelete

♥ Thank you for dropping by..will be 'visiting' you soon ♥

☺ Salam Ukhuwah ☺

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...